Vasvári József

nemzetközi kis- és középvállalkozási szakértő
/: Universite Paris Ouest Nanterre la Defense :/
Vasvári József /:ügyvezető igazgató:/
Az 1980-as években, középiskolai tanulmányai alatt édesapja (Vasvári György, a magyar számítástechnika doyenje, a hazai GIRO rendszer létrehozója) hatására autodidakta módon elsajátította az akkor még gyermek cipőben járó BASIC programozási nyelvet. A Gundel Károly vendéglátóipari szakközépiskola tanulójaként fejlesztett programokat iskolájának, a XIX.ker. Tanácsnak, a Dél-pesti Vendéglátóipari Vállalatnak és kisebb hazai vállalkozásoknak. Első autóját (Trabant 601) a Műszaki Kiadó által megjelentetett könyvének „Csupa Játék C16-ra, 1986” árából vette.

Németül és angolul beszél, legmagasabb iskolai végzettsége: Universite Paris Ouest Nanterre la Defense / nemzetközi kis és középvállalkozási szakértő.

Tanulmányai során magas szinten sajátította el a vendéglátóipari és szállodaipari ismereteket. Első munkahelye a Margit-szigeti Ramada Szálloda volt, ahol felszolgálóként indult el a szállodás szakma egyik legalsó fokáról. A ranglétra egyes fokainak átugrásával hamarosan a négycsillagos Korona Szállodában kapta feladatául a Világkereskedelmi Központok Szövetsége (WTCA) budapesti Klubjának életre hívását, majd igazgatását. Ezzel párhuzamosan az akkori Pannonia Szálloda Vállalat és a Magyar Gazdasági Kamara által megalapított World Trade Center Budapest Management Kft ügyvezetőjének kérték fel. Hazánkat képviselte többek között Bécsben, Lisszabonban, Moszkvában, Szófiában, Kuala Lumpurban, Pekingben és természetesen Budapesten a WTCA nemzetközi rendezvényein. Aktív nemzetközi tevékenységének köszönhetően a „vasfüggönyön belüli országok” közül elsőként szerezte meg a WTCA legmagasabb minősítését az általa (1993-2007) vezetett budapesti központnak.

A protokoll szakma ismerete és tapasztalatai alapján lett 1993-1995 között a Magyar Protokoll Szövetség főtitkára továbbá a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Protokoll szolgáltató tagozatának alelnöke. Az itt eltöltött tevékenysége alatt fő célja volt a hazai üzleti kultúra normáinak fejlesztése.

1997-ben alakította meg saját tanácsadó társaságát a Time-Clock Kft-t, amelynek jelenleg is társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Felismerve a hazai vállalkozások információhiányát alapította meg a Területi Információs Projekt Házat, amely a hazai és főként a pest-megyei kisvállalkozások számára nyújt gazdasági és projekt management segítséget.

A 90-es évek végén további kihívás elé nézett, amikor megpályázta és elnyerte a 3C Communications hazai képviseletének vezetői megbízását, amelynek során részt vett a magyarországi hitelkártyás telefonálás bevezetésében és elterjesztésében, a keleti országok közül elsőként.

Cégét és önmagát a nemzetközi gazdasági életben a „Registered Consultant of the WorldBank” cím elnyerésével sikerült magas szinten pozícionálnia, mint a Világbank regisztrált tanácsadója, 2000-ben.

2002-ben részt vett a Közép-Európai Club Pannonia (KEP) megalakításában, majd hamarosan a szervezet klubigazgatóvá választotta. Közreműködésével jött létre többek között a Társadalmi Párbeszéd Fórum, civil szervezetek és mértékadó parlamenti pártok részvételével. A KEP, tevékenységének elismeréséért a szenátori címet adományozta számára. A WTC Budapest, a KEP és az 56-os szövetség együttműködése alapján több ízben kapott lehetőséget „a közélet tisztasága és a környezeti kultúra javítására tett törekvéseikért járó kitüntetésre” felterjeszteni és kitüntetni Kiskunlacháza, Hernádszurdok és Szolnok Önkormányzatát. A Magyar Világtalálkozó szervezőmunkájában való aktív tevékenységéért több ízben elismerő oklevélben részesítették. 2009-től a KEP Hungarikum munkabizottságának elnöke tisztét is betölti és részt vett a Parlament által megalkotásra került Hungarikum törvény előkészítésében.

A XXI-ik század első évtizedében a hazánkat is elérő gazdasági válság kialakulásakor egy speciális szakértői teamet hozott létre. Ezzel a csapattal dolgozott ki egy olyan gazdálkodásmanagement konstrukciót, amellyel a válságban kialakult krízis helyzettel szemben, több ízben is sikerült stabilizálnia szállodák és vendéglátóipari egységek gazdálkodását.